NIEUWS

Vandaag 18 december 2022 is de ijsbaan gesloten!

ZATERDAG GAAT DE IJSBAAN OM 10.00 UUR OPEN!!

Na een geslaagde schaatsavond met vele schaatsers en bezoekers, is het ijs nog in goede staat. Daarom gaan we morgen de poort om 10 uur weer openen. Wij zien jullie graag morgen op de ijsbaan, De koek en zopie is dan ook weer open.

TOT MORGEN!

DE IJSBAAN GAAT VANAVOND OM 19.00 UUR OPEN!!

Het geduld van de schaatsliefhebbers wordt beloond. Vanavond om 19.00 uur openen we de poorten om te komen schaatsen. Haal de schaatsen uit het vet en kom gezellig schaatsen!!

Heel veel schaatsplezier en tot vanavond!

SCHAATSHULPJES

De schaatshulpjes zijn aangeschaft en worden tijdens de opening tegen een borg uitgeleend.

RABOCLUBSUPPORT 2022

Er is dit jaar met de Rabo clubsupport een bedrag van € 299,29 opgehaald. Iedereen bedankt die op onze vereniging heeft gestemd. We gaan dit mooie bedrag besteden aan schaatshulpjes om te leren schaatsen.

Uitslag Rabo CLubSupport is bekend!

In oktober is er  door de leden van de Rabobank gestemd, en de uitslag is inmiddels bekend gemaakt. Wij mogen dankzij alle stemmen € 244,74 op onze bankrekening tegemoet zien. Het bedrag is door Eben Wennemars bekend gemaakt, zie hieronder de link voor de bekend making. Iedereen bedankt die op onze vereniging heeft gestemd.

http://www.raboclubsupportmbr.nl/?id=B2zVpmwL

Wij doen dit jaar mee met Rabo ClubSupport!

Wij zouden graag willen investeren in het clubgebouw. Zo willen wij onder andere in het opslag gedeelte de wanden isoleren en de vloer aansmeren.

Daarnaast is ons doel om de contributie voor het lidmaatschap zo laag mogelijk te houden.

Om deze doelen te realiseren, hebben wij uw stem nodig. Er wordt namelijk een bedrag verdeeld onder de verenigingen op basis van de gegeven stemmen voor de Rabo Clubsupport. Alle leden van de Rabobank mogen stemmen van 4 oktober tot en met 25 oktober via:

https://www.rabo-clubsupport.nl/

IJsclub Olympia hoopt op uw stem te kunnen rekenen.

Alvast bedankt bestuur IJsclub Olympia Werkendam

Alle BEETJES Helpen!

Vanaf vandaag maandag 27 september t/m zaterdag 29 oktober verdeelt Albert Heijn van Vuuren € 10.000,00 onder lokale verenigingen en stichtingen uit Werkendam. IJsclub Olympia is één van deze verenigingen die u kunt helpen.

Hoe werkt het:

Bij iedere besteding van € 10,00 ontvangt u een speciale munt bij Albert Heijn van Vuuren. Deze munt kunt u deponeren in een speciale display voor uw vereniging.

Het zou voor onze vereniging een mooie opsteker zijn als u met ons mee spaart. Hierdoor hoeven we o.a. het lidmaatschap niet te verhogen.

Alle BEETJES helpen!

Alvast bedankt namens het bestuur van IJsclub Olympia

UPDATE ZATERDAG 13 FEBRUARI VAN 18.30-20-30

Vanavond zijn we open voor alle leden, wel reserveren via onderstaand link:

https://www.supersaas.nl/schedule/IJsclub_Olympia_Werkendam/Schaatsen

Tot vanavond!

DONDERDAG 11 FEBRUARI GAAT IJSCLUB OLYMPIA OPEN VOOR LEDEN!

Donderdag 11 februari om 13:30 uur kunnen wij de ijsbaan openen, ondanks alle beperkingen die zijn afgegeven. Dit jaar ziet er het helaas anders uit dan andere jaren. We gaan alleen open voor leden en gaan werken met een reserveringssysteem. Dit houdt in dat er gereserveerd kan worden in blokken van 2 uur met een half uur tussen de blokken om veilig te kunnen wisselen. Je hebt dan een kwartier om je schaatsen aan en uit te doen. Momenteel werken we met onderstaande reserveringblokken:

 • 10:00 tot 12:00 uur – alle leeftijden (max 100 leden)
 • 13:30 tot 15:30 uur – t/m 17 jaar (max. 1 begeleider voor kinderen t/m 10 jaar indien nodig) (max 150 leden)
 • 16:00 tot 18:00 uur – t/m 17 jaar (max. 1 begeleider voor kinderen t/m 10 jaar indien nodig) (max 150 leden)
 • 18:30 tot 20:30 uur – t/m 17 jaar (max. 1 begeleider voor kinderen t/m 10 jaar indien nodig) (max 150 leden)

Wegens de handhaving van de anderhalve meter regel hebben wij ervoor gekozen om kinderen meer tijdsblokken te geven. Indien nodig kunnen de tijden, aantallen etc. worden aangepast.

U kunt reserveren via deze link:

https://www.supersaas.nl/schedule/IJsclub_Olympia_Werkendam/Schaatsen

Plak deze in uw browser. Vul hier uw gegevens in o.a. uw  emailadres en lidmaatschapsnummer (deze staat op uw lidmaatschapskaart). Kinderen met een kinderkaart mogen op de kaart en het emailadres van de ouder worden aangemeld.

Bij binnenkomst is iedereen boven de 18 jaar verplicht een mondkapje te dragen. Daarnaast dient iedereen een reserveringsbewijs via geprint papier of via de telefoon te laten zien. Daarnaast moet je je lidmaatschapskaart ook laten zien.

Daarnaast gelden onderstaande regels met betrekking tot het reserveren:

 • Maximaal 1 x per dag reserveren
 • Maximaal 24 uur van tevoren te reserveren
 • Indien mogelijk schaatsen thuis aan en uit doen of zo snel als mogelijk aan en uitdoen
 • IJsbaan zo snel mogelijk verlaten en niet bij de in- en uitgang blijven staan
 • Doe de gezondheidscheck

Daarnaast dienen onderstaande regels gehandhaafd te worden:

 • Bij corona gerelateerde klachten blijf je thuis
 • Er is geen publiek toegestaan
 • Geen groepsvorming boven de 18 jaar
 • Boven de 18 jaar altijd 1,5 meter afstand houden
 • Advies van de corona coördinator dient ten allen tijde te worden opgevolgd

Helaas is er dit jaar geen koek en zopie.

Wij hopen je te zien op onze ijsbaan en veel ijs plezier te hebben!

VOOR UW EIGEN EN ONZE VEILIGHEID HOUDT U AAN DE CORONAREGELS!!

Bestuur IJsclub Olympia

Zaterdag 6 februari

Vandaag hebben wij als bestuur en diverse vrijwilligers overlegd, en besproken wat de mogelijkheden zijn om volgende week bij voldoende ijs de ijsbaan te openen.

We zijn als vereniging ook gebonden aan de diverse coronamaatregelen zoals die nu gelden. De regels worden door de KNSB vastgesteld, daarnaast moet ook de Gemeente Altena toestemming geven of we open mogen.

Uiteraard zal het ijs dik genoeg moeten zijn, maar dit is geheel afhankelijk de hoeveelheid sneeuw die er gaat vallen.

Als we open gaan dan zal dit alleen voor leden zijn. Er zal dan gewerkt worden met een reserveringssysteem en tijdsblokken. We zullen hoofdzakelijk geopend zijn voor leden t/m 17 jaar, omdat deze groep niet de 1,5 mtr afstand hoeft te bewaren. Ook mogen er maar een beperkt aantal personen op de baan.

Over de haalbaarheid van de koek en zopie daar kunnen we nog geen uitspraak doen.

Momenteel is er nog veel onduidelijk, we doen er alles aan om open te gaan als het mogelijk is, maar helaas zijn wij afhankelijk van de Gemeente.

Via Facebook en de website houden wij jullie op de hoogte.

LIDMAATSCHAPSKAARTEN 2020-2021 EN CORONA

De lidmaatschapskaarten voor het seizoen 2020-2021 met het nieuwe logo van onze vereniging, zijn inmiddels bij alle leden bezorgd. Wij zijn ontzettend blij dat u in deze onzekere tijd lid wil blijven en zo onze vereniging wil steunen.

Ook als vereniging worden wij getroffen door het coronavirus, zo zijn wij ook verplicht om ons aan alle corona maatregelen te houden die door de overheid zijn opgesteld. Ondanks de beperkingen die gelden, zien wij wel mogelijkheden om de ijsbaan open te stellen.

Dit kan bijvoorbeeld zijn:

Een restrictie op het aantal mensen die wij mogen toelaten op de baan door middel van een eventueel reserveringsysteem. De KNSB geeft ons de geldende beperkingen door.

Wij vinden het belangrijk er voor onze leden te zijn ondanks deze tijd met beperkingen. Wij zullen er alles aan doen wat binnen ons vermogen ligt om bij vorst de ijsbaan te openen.

Wij zijn blij dat u onze vereniging een warm hart toedraagt en hopen op u medewerking in deze tijd.

De Algemene Ledenvergadering, is tot nader order uitgesteld

Het zal voor u geen verrassing zijn dat de door de overheid genomen maatregelen ter bestrijding van de COVID-19 hiertoe aanleiding zijn. We gaan ervan uit dat we in 2021 weer een ALV kunnen uitschrijven. Dit uitstel betekent overigens geen afstel, aangezien wij de verplichting hebben deze vergadering te moeten laten plaats vinden. 
Maar ondanks dit, en het ontbreken van ijs de afgelopen 2 jaar, hopen wij u toch om lid te blijven. Onze kosten lopen gewoon door, en wij krijgen geen subsidie. 

Lidmaatschapskaarten 2019-2020

De contributie voor het aankomende seizoen is weer geincasserd, de kaarten worden door onze vrijwilligers weer bij u bezorgd. Mochten er nog wijzigingen zijn in uw persoonlijke gegevens, dan kunt u deze altijd via info@ijsclubolympia doorgeven.
Bent u nog geen lid en u wilt toch lid worden, dan kan dit via onze website. Hier kunt u het aanmeldingsformulier lidmaatschap en incasso downloaden. Dit kan onder het kopje vereniging en dan lidmaatschap of via het kopje ijsbaan en dan tarieven. Doe dit voor 1 december 2019 dan betaalt u het normale tarief, na 1 december en bij opening van de ijsbaan betaalt u het dubbele tarief.

ALGEMENE LEDENVERGADERING 16-4-2019

IJsclub Olympia houdt dinsdag 16 april om 20.00 de Algemene Ledenvergadering in het clubgebouw van de IJsclub. Op de agenda staan de diverse jaarverslagen en bestuursverkiezingen.

De uitnodiging en agenda kunt u hieronder downloaden:

Uitnodiging ALV 16-04-2019

LIDMAATSCHAPSKAARTEN 2018-2019

Het bestuur is alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het aankomend seizoen. Het lidmaatschap wordt één dezer dagen weer geïncasseerd, zodat we de lidmaatschapskaarten weer tijdig bij u kunnen bezorgen. Bent u nog geen lid en u wilt toch lid worden, dan kan dit via onze website. Hier kunt u het aanmeldingsformulier lidmaatschap en incasso downloaden. Dit kan onder het kopje vereniging en dan lidmaatschap of via het kopje ijsbaan en dan tarieven. Doe dit voor 1 december 2018 dan betaalt u het normale tarief, na 1 december en bij opening van de ijsbaan betaalt u het dubbele tarief.

Zoals voorgaande jaren is ook dit jaar onze hoofdsponsor voor de lidmaatschapskaarten

 ALGEMENE LEDENVERGADERING

Op maandag 23 november 2015 houden wij vanaf 20.00 uur de jaarlijkse ledenvergadering in het clubhuis van de ijsclub. Op de agenda staan de diverse jaarverslagen en bestuursverkiezingen. U bent van harte welkom. De uitnodiging met agenda kunt u via deze link downloaden Uitnodiging algemene ledenvergadering

SCHAATSUITJE ZATERDAG 7 NOVEMBER 2015

Op zaterdag 7 november a.s. willen wij met alle kinderen t/m 18 jaar een middagje gaan schaatsen in het Sportiom ’s Hertogenbosch. De uitnodiging hiervoor is inmiddels per mail naar alle leden verstuurd. Als u nog geen uitnodiging per mail heeft ontvangen, dan hebben wij van u helaas geen of een onjuist emailadres, de uitnodiging wordt dan aankomende week nog bij u thuis bezorgd. Ook kunt u de uitnodiging via deze link downloaden Uitnodiging schaats middag

Uiteraard hopen wij met een hele grote groep deze middag te gaan schaatsen. Vul het formulier zo snel mogelijk in en zorg dat het voor 5 november bij ons is.

Tot zaterdag 7 november!!

images                                                                                            sportiom-logo_2

BEDANKT ALBERT HEIJN VAN VUUREN
Dinsdag 30 juni 2015 hebben wij de cheque van de sponsor actie van Albert Heijn van Vuuren in ontvangsten mogen nemen. Wij zijn heel blij met dit bedrag en bedanken iedereen die onze club heeft gesponsord en uiteraard bedanken wij ook de heer van Vuuren voor deze mooie actie.

Opbrenst sponsor actie AH van Vuuren

Opbrengst sponsor actie AH van Vuuren

Lidmaatschapskaarten

Met ingang van het seizoen 2013/2014 zijn wij begonnen met een nieuwe opzet van de ledenadministratie, daar wij te weinig vrijwilligers hebben om met het lidmaatschap langs de deur te gaan. We hebben in juni bij alle leden een brief en een formulier voor automatische incasso bezorgd. Helaas hebben wij tot op heden nog niet van alle leden het incasso formulier retour ontvangen.

Iedereen die het formulier tot op heden nog niet heeft ingeleverd en toch lid wil blijven van onze vereniging, verzoeken wij alsnog zo spoedig mogelijk het formulier in te vullen en te mailen of af te geven op Schans 8 Werkendam. Als u opnieuw lid wil worden tijdens de opening van het schaatsbaan dan betaalt u 2x het normale tarief.

Het formulier kunt u hier downloaden aanmeldingsformulier lidmaatschap en incasso

Helaas! de ijsbaan is gesloten!
Helaas de ijsbaan is gesloten